[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Månedens anbefaling:
Kagoshima Sencha
Kultivaren som er brukt er 100% Asanoka, fra samme økologiske gård. Asanoka er en kultivar som kommer fra Kagoshima, og er en kryssning mellom den mer vanlige yakubita og en kinesisk kultivar. Denne kultivaren er spesielt kjent for å ha et høyt innhold med aminosyrer, som bidrar til ekstra mye umamismak.
Vi anbefaler å prøve denne teen både kald- og varmbrygget.
Kaldbrygg:
1 spiseskje te per halvliter vann. Bland sammen i en flaske, og sett i kjøleskapet et par timer. Nytes kaldt.
Tradisjonelt varmbrygg:
2 gram te, per dl vann.
Trekkes på 70°C i 2 min
Hater du å sløse? Teen kan også spises umiddelbart etter at den er ferdigtrekt. Dryss gjerne noen dråper sesamolje og soyasaus på toppen, og spis som en sjøgressalat.
Sencha er en av de vanligste typene grønn te fra Japan. En av de viktigste forskjellene mellom sencha og kinesisk grønn te er at sencha blir dampet, fremfor stekt. Dette gir en anderledes smak, ofte med mer vegetale og martime innslag enn sine kinesiske søsken. Fargen blir ofte også mer intens, og brygget kan ofte være litt tåkete. Det finnes flere underkategorier av sencha, basert på hvor mye den er dampet, når den er plukket og eventuelt om den er skyggelagt før innhøsting.
Ichibancha er den første innhøstningen. Dette begrepet benyttes om all te som er blant den første vårinnhøstningen. Mange kjenner kanskje også til begrepet shincha, men disse er ikke det samme. Shincha er sesongbasert, og kun tilgjengelig på våren og forsommeren. Ichibancha kan derimot lagres kaldt, og selges hele året.
Vår sencha er en ichibancha, eller first flush.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″]
Te pr. ml vann: 5 g per 100ml vann
Vanntemperatur: 60°C
Trekketid: 1,5 min første trekk. 30 sek. på andre og tredje trekk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]