Vi anbefaler at du trekker denne teen på gong fu cha vis:
90 grader 4g pr dl
20 sek, 30 sek, 50 sek, 70 sek, 2 min, 4 min, 7 min
Teen kan trekkes flere ganger. Sjekk også gjerne ut våre bryggeguider for nærmere informasjon.
Plukk: To blader og åpnet knopp
Innhøstning: 4.24
Område: Wu Dong Shan, Chaozhou, Guangdong, Kina
Produsent: Chen Yangxi
Kultivar: Fanshu Xiang
Dan Cong kan oversettes til noe sånt som ”eneste busk” og betydde opprinnelig at bladene fra hver busk skulle prosesseres individuelt. Dette var historisk sett betegnelsen på høyt graderte teer fra Føniksfjellet. I dag brukes betegnelsen Dan Zhu for oolonger hvor alle blader kommer fra et spesifikt tre, men dette er sjelden vare ettersom hvert tre bare kan gi rundt 1,5 kg te.
I dag er Dan Cong mest kjent for å etterligne spesifikke smaker eller dufter og har 10 kjente stiler, et kategoriseringssystem som var vært i bruk siden 1996. Man antar at det totalt finnes rundt 200 ulike typer, ettersom hver teprodusent har utviklet egne stiler gjennom flere generasjoner, men det er altså 10 ulike som er de mest kjente. Denne, Fanshu Xiang, eller søtpotetaroma, er ikke en av de 10 mest kjente.
Du kan lese mer om Dan Cong og Føniksfjellet i dette blogginnlegget.
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få de siste oppdateringene fra butikken, og spennende te-kunnskap levert rett til e-posten din. Som nytt medlem på nyhetsbrevlisten får du 15% rabatt på neste kjøp!
© Spill the Tea 2018-2023. Org. nr.: 920769764 Besøksadresse: Rosteds gate 11, 0178 Oslo