Lær å trekke den perfekte koppen med te!

Å brygge den perfekte koppen te er en kunst som alle kan lære seg med våre bryggeguider! Det finnes flere ulike bryggemetoder der ute, og her har vi samlet noen av våre anbefalinger. Hva med å overraske middagsgjestene med hjemmelaget iste neste gang?

Kaldbrygge iste

Te kan nytes både sommer og vinter – hva med en forfriskende sunn og naturlig iste på sommeren? Usikker på hvordan du kan kaldbrygge iste selv?

Læå å kaldbrygge iste her

Lær å brygg te i liten kanne

Gong Fu Cha

Gong Fu Cha kalles også ofte for kinesisk tesermoni. Her i vesten blir selve bryggemetoden gjerne omtalt som gongfu-brygging, selv om man ikke nødvendigvis tar med alle stegene som man ville gjort i en full «sermoni». Hovedforskjellen mellom denne kinesiske bryggeteknikken og slik vi er vant til fra f.eks britisk tekultur, er større andel te til vann, og mye kortere trekketider.

Lær deg brygging med liten kanne
Lær å brygge te i stor kanne

Te i stor kanne

Dette er kanskje den tetrekkemetoden de fleste i Norge bruker i det daglige. I motsettning til de tradisjonelle metodene fra Kina og Japan bruker man gjerne store kanner og mindre mengde te til vann, som man i tillegg trekker lengre enn man gjør med den kinesiske bryggemetoden.

Lær deg brygging med stor kanne
Forvarm bollen før du tilbreder matchaen.

Hvordan lage matcha?

Matcha skiller seg ut fra de fleste teer ved at den er et fintmalt pulver. Du lager derfor ikke et brygg av teen, men blander vann og pulveret sammen, slik at en deilig skummete drikk oppstår. Som med all annen tebrygging er forholdet mellom te, og vann, og ikke minst temperatur like viktig her.

Lær deg å lage matcha