Søk
Close this search box.
Søk

Medlem av European Speciality Tea Association

Spill the Tea er medlem av European Speciality Tea Association, en organisasjon for tegårder og tebutikker som fokuserer på spesial-te. Mye av fokuset deres ligger på samarbeidet mellom småskala-produsenter og tebønder, og butikker og importører av spesial-te i Europa. Målet er å øke bevisstheten og kunnskapen rundt te av høy kvalitet, slik at du som kunde kan få nyte best mulig te. 

Hva er spesial-te?

Spesialkaffe har vært et begrep en god stund nå, og her i Norge er det mange små brennerier rundt omkring landet som fokuserer på denne typen håndverks-kaffe. Endelig begynner det å bli te sin tur. Kaffe har noen kriterier som kjennetegner spesialkaffe. For te er det litt vanskeligere å lage en standard som kan definere all te, rett og slett fordi te varierer så mye fra ulike typer, land og produksjonsmetoder. En kvalitetsstandard som gjelder for kinesiske grønne teer vil ikke fungere på japanske grønne teer for eksempel. Likevel er det noen fellestrekk som er med på å bestemme kvaliteten på teen;

  • De tørre bladenes utseende
  • De tørre bladenes aroma 
  • Fargen og klarheten til brygget
  • Smaken og munnfølelsen til brygget, og smakens varighet
  • Utseende og lukt til våte blader

 

European Speciality Tea Association Member

I tillegg til kvalitetskrav rundt disse parametrene er også teens opprinnelse, sporbarhet, produksjonsmetoder og lignende avgjørende for å kunne kategorisere en te som spesial-te. European Speciality Tea Assosication har i likhet med oss i Spill the Tea også et stort fokus på miljøpåvirkninger og bærekraft i teproduksjonen, og arbeider for å fremme  en bærekraftig og etisk produksjon av te.