Forskjellen på stiklinger og frøplanter

Hvis du vært på kurs med oss eller bare lest nøye på beskrivelsene av teene våre, så har du sikkert fått med deg at vi ofte snakker om kultivarer. I dette innlegget vil vi forklare litt om hva det vil si at en plante er en kultivar, fortelle om morsomme eksempler på kultivarer og hva som […]

Et dypdykk inn i tebuskens verden

Tebusken kommer opprinnelig fra sør-øst Kina. Kultivering av te stammer mest sannsynlig fra Yunnan under Shang-dynastiet (rundt femtenhundre år før vår tidsregning). Lær mer om denne smakfulle og spennende planten!   Tebuskens familietre Vi har tidligere skrevet om hvordan “te” både brukes som et paraply-begrep, og som egennavn på selve teplanten. I dette blogginnlegget skal […]

Hva er en gaiwan, og hvordan bruker man den?

En gaiwan med tre tekopper

En gaiwan er kanskje det mest allsidige teutstyret som finnes. Fra sin spede begynnelse under Ming-dynastiet har dette enkle bryggeutstyret tatt teverdenen med storm.  Gaiwan betyr bokstavelig talt kopp med lokk, og beskriver både utseende, og den opprinnelige bruken. Selv om vi nå om dagen bruker gaiwan mest til å trekke te i var den […]

Hva er forskjellen på tykk og tynn matcha?

Du har kanskje sett oss skrive om Koicha, og usucha, eller tykk og tynn te, men hva er det egentlig? Bli med ned i et dypdykk i matchens verden, og lær hva som skiller disse to ulike måtene å drikke matcha på.    Tykk matcha – Koicha – den originale matchaen.    I den japanske […]

Koffein i te

En av spørsmålene vi oftest får, og som det finnes mest myter om, er koffein i te. All te fra teplanten inneholder koffein, men mengden, og effekten varierer veldig. Det er vanskelig å gi noen nøyaktige svar, men det finnes noen tommelfingerregler. Koffein i te er den samme som i kaffe. Når koffeinet i te [...]