Bli bedre kjent med Jun Chiyabari og Assam Heritage

Noen veldig gode vårinnhøstninger fra India og Nepal lanseres i dag. I den forbindelse vil vi fortelle dere litt om hvordan gårdene der jobber og hvordan det har vært for dem å produsere og eksportere te i en vanskelig tid. Jun Chiyabari Jun Chiyabari kjenner dere kanskje til fra før? Vi har fått first flush […]

Intervju med Chloe om lilla te

Chloe er en venn som holder til i Hangzhou, Zhejiang og jobber for China International Tea Culture Institute hvor hun fikk jobb etter å ha vært den beste i klassen på et nytt te-studie, tilsvarende et masterprogram. Hun er veldig dyktig på å formidle te-historie og kultur, så de siste to ukene har vi prøvd […]

Bli med på vår jakt etter bærekraftig emballasje!

La oss snakke om emballasje. Vi har nemlig vært på en lang reise! Vi bruker emballasje både når teen blir sendt fra produsentene til oss, og når vi pakker teen over i små poser med lynlås, og igjen når vi sender ut ordre til dere. Vi mener at alle bedrifter har ansvar for å finne […]

Forskjellen på stiklinger og frøplanter

Hvis du vært på kurs med oss eller bare lest nøye på beskrivelsene av teene våre, så har du sikkert fått med deg at vi ofte snakker om kultivarer. I dette innlegget vil vi forklare litt om hva det vil si at en plante er en kultivar, fortelle om morsomme eksempler på kultivarer og hva som […]

Et dypdykk inn i tebuskens verden

Tebusken kommer opprinnelig fra sør-øst Kina. Kultivering av te stammer mest sannsynlig fra Yunnan under Shang-dynastiet (rundt femtenhundre år før vår tidsregning). Lær mer om denne smakfulle og spennende planten!   Tebuskens familietre Vi har tidligere skrevet om hvordan “te” både brukes som et paraply-begrep, og som egennavn på selve teplanten. I dette blogginnlegget skal […]