Søk
Close this search box.
Søk

 Det er disse vi er ute etter å danne samarbeid med. Når vi er i dialog med en gård sender de oss prøver på teene vi er interessert i, slik at vi selv kan sjekke kvaliteten, og velge ut de teene vi liker best til vårt utvalg. Når vi smaker på teer vi vurderer å ta inn i vårt sortiment har vi tre hovedkriterier:
Kvalitet, variasjon og særpreg.


Kvalitet

Det finnes i dag ingen bestemt internasjonal standard for hvordan man vurderer god kvalitet i te. Dette skyldes blant annet at ulike land og te-kulturer i dag opererer med ulike standarder og idealer som det er vanskelig å sette inn i samme system. Derfor er vi opptatt av å vurdere hver te utifra sin egen sjanger. Det sagt er det fortsatt visse kriterier vi kan se på når vi vurderer kvalitet, uavhengig av type. Når vi smaker på te vurderer vi både helheten i aromabildet, tekstur og munnfølelse, varighet og utvikling på smak og kompleksiteten i smaken. 


Variasjon

Ettersom det store mangfoldet av te er noe av det vi syns er mest spennende med te, er det viktig for oss at vi kan tilby en så variert meny som mulig. Det hender at vi får smake teer som kommer godt ut i kvalitetsvurderingen, men som dessverre ligner for mye på noe vi allerede har inne. Vi er fortsatt en ganske liten bedrift, så derfor må vi begrense litt hvor mange teer vi tar inn i hver sjanger. Derfor prøver vi også å variere litt hva vi tar inn, og tar noen ganger inn mindre mengder av en te for en begrenset periode, for å kunne tilby mer variasjon. Vi jobber aktivt for å ha et utvalg som er spennende og tilgjengelig for både nybegynnere og hardcore te-nerder. 


Særpreg

Te-industrien er sterkt preget av tradisjon, men det er også en industri som stadig er under utvikling. Det dukker opp nye eventyrlystne produsenter, og gamle produsenter bestemmer seg for å teste ut nye produksjonsmetoder og skaper nye teer som bryter med de tradisjonelle te-stilene. Noen tetyper kommer med visse forventninger, og det er viktig for oss at for eksempel alle oolong entusiaster som handler av oss får sine forventninger innfridd når de kjøper en rock oolong eller Tie Guan Yin. Samtidig ønsker vi å ha teer med egenart og særpreg i vårt sortiment. Eksempler på dette kan være teer laget av utradisjonelle kultivarer, teer fra mindre kjente områder eller teer som har en aroma eller tekstur som gjør at de skiller seg fra mengden. Vi vil at våre kunder alltid skal føle at det er noe nytt å utforske i teens verden.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *