Søk

Luke 2

Assam Muscatel

Hvordan trekke teen?

Trekkes på vestlig måte i stor kanne.
90 grader 1g pr dl 4 minutter, andre trekk 6-8 minutter.

 

Teen kan trekkes flere ganger. Sjekk også gjerne ut våre bryggeguider for nærmere informasjon.

Plukk: Knopp og et blad
Innhøstning: 8.24
Område:Dibrugarh, Assam, India
Produsent: Heritage
Kultivar: N436

Om teen

Denne teen vokser ganske høyt til å være fra Assam, 675 meter over havet. 
Ett blad med toppskudd blir håndplukket siste uken i august og får visne til fuktighetsnivået er redusert til 68%. Deretter håndrulles bladene i en time før den hviler og oksiderer i 3 timer. Til slutt tørkes den på svak varme i en time. Denne forsiktige håndteringen er nødvendig for å ivareta den unike sødmen i Muscatel-teer.
 
Navnet Muscatel er hentet fra vindruen Muscat som har en søt aroma lignende den du også kan finne i denne teen. Smaken kan kun oppnås på sommeren eller tidlig høst når temperaturen og luftfuktigheten er høyere enn om våren da de fleste teene høstes. Den kan også kun oppnås på gårder som ikke bruker insektsmidler. Prosessen skjer ved at insekter, spesielt sikader biter i bladene på tebuksene og suger ut saft. Da responderer plantene ved å skille ut terpener som gir teene en spesiell fruktig sødme. Denne responsen oppstår selv om kun noen få av plantene i et område blir bitt. Plantene kommunisere gjennom rotsystemet og dermed vil hele området øke produksjonen terpener. Disse er en viktig komponent i mange tetyper og finnes alltid i teplanten, men det oppstår da en kraftig økning i varmere vær når det blir tilrettelagt for sikader og plantene blir bitt.
 

Om produsenten

Heritage er et nettverk med småskala-bønder.Bøndene i nettverket benytter seg av lokale tradisjonelle jordbruksmetoder, uten kjemiske plantevernmidler og insektmidler. Ferske teblader kjøpes til en rettferdig pris og prosesseres på en fabrikk som drives av Rajen Baruah. Rajen har tidligere hatt flere lederstillinger i store teselskaper men initierte dette nettverket for å styrke og støtte bønder som dyrker te i liten skala. De bøndene som bor lengst unna fabrikken har fått økonomisk støtte til å sette opp små prosesseringstasjoner slik at de selv kan ferdigstille teen. Prosjektet bidrar til opplæring og markedsføring for småskalabøndene, og gir stor positiv endring til et område hvor flertallet av tebøndene ellers sliter med å få overskudd og har lite tilgang på kunnskap om teproduksjon. Ved å dele kunnskap og eksperimentere har bøndene i nettverket forbedret kvaliteten på teen.