Søk
Close this search box.
Søk

Wang Xiangzhen og Zhao Xianqin

Wang Xiangzhen er en av få kvinnlige temestere i verden. Hun ble født i 1947 i Fan Jia Wu i Mo Ga-fjellene. Hun lærte den spesielle kunsten å lage gul te fra famiien sin, og andre temestre. Nå er hun hovedansvarlig temester i Heng Ling tehagene. Wang Xiangzhen har motatt flere priser for sin Mogan Huang Ya, fra beste gule te i fylket i 1979, til beste gule te i Kina i 2019.

Kort om gården

Hovedtemester
Wang Xiangzhen

Område
Mo Gan Shan, De Qing, Huzhou, Kina

Jordsmonn
Fjell- og gul leire, pH 5,6–7

Høydeprofil
550–635 m

Mijø
Nordlig subtropisk monsoon-klima. Tettvoksende fjellområder. 

Fordi hun er en verdens fremste ekspert på nettopp denne teen ble hun utnevnt til til Intangible Cultural Heritage av kinesiske myndigheter 27. november 2014. Denne æren annerkjenner hennes som en person som innehar den kulturelle arven for denne sjeldne teen, og dens historie samt kunnskapen til å fremstille den. Hun viderefører nå håndverket videre til sin datter Zhao Xianqin og hennes barnebarn. 

Wang Xiangzhen har 50 års erfaring, som startet med å hjelpe til på familiens tegård som barn. Hun har laget Mogan Huang ya i over 40 år. Alle i neste generasjon i Deqing har lært hvordan man lager gul te ved å studere under henne.