Søk
Close this search box.
Søk

Tekurs

Vi i Spill the Tea har lang og bred kompetanse innen te, smak og tekultur. Vi kan skreddersy tekurs etter behov, men har og noen varianter av tekurs vi har holdt flere ganger.

Eksempler på ulike tekurs og arrangement

Introduksjonskurs

Hvis te er et ferskt tema for deg eller du ønsker en bred innføring er dette et godt kurs for deg. Sammen smaker vi på de ulike hovedkategoriene med te som finnes og prater om teplanten, dens historie, hvordan den prosesseres og kultiveres for å produsere ulike tetyper og tekultur i ulike land. Dette kurset kan gjøres som et kræsjkurs på ca. to timer, eller et lengre kurs om man vil gå grundigere til verks.

Tesmaking

Har du lyst til å fordype deg mer i en tetype eller te fra et spesielt land? Da kan vi arrangere tesmaking hvor vi kuraterer en samling av teer fra ønsket gruppe. For eksempel grønne teer, teer fra Nepal eller oolong-te. Her er fokuset på smakingen, men vi kommer klare med mye informasjon om hver enkelt te og trekker alle teene flere runder for å få med utviklingen av smaken for hvert trekk.

Te-seremoni

Vi kan gi demonstrasjoner på både chanoyu, eller japansk teseremoni, og gong fu cha – kinesisk teseremoni. Teen står så klart i fokus, men her er det minst like mye fokus på selve opplevelsen, gjestfrihet og ulike sanser. I den japanske teseremonien serveres det matcha, gjerne med en liten søtsak, mens det i kinesisk teseremoni som regel serveres oolong eller pu’er.

Tebar

Om man vil ha god teservering som en del av et selskap eller andre arrangementer kan vi stille opp med en form for tebar hvor vi enter brygger fortløpende eller på forespørsel. Her kan vi enten ta betalt per kopp, eller bli enig om pris i forkant om man vil ha teen kommende fortløpende. Teen kan brygges tradisjonelt om man vil ha selve bryggingen som en del av opplevelsen, eller mer effektivt om man bare vil ha tilgang på god te.

Pris:

Priser på tekursene er avhengige av antall personer, kursets omfang og evt. andre ønsker. Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.