Søk
Close this search box.
Søk

Er du frisk og pigg, og ute på en luftetur, så håper vi at du stikker innom en kafé som sårt trenger deg, og tar med deg en liten godbit videre på turen. Selv om det ser ut til å gå litt bedre i Norge om dagen, både med tanke på smittespredning, og gradvis gjenåpning av tjenester, så er det mange serveringssteder som har tunge dager i disse tider. 

Vårinnhøstninger 

Så langt virker det som om alle våre produsenter får høstet inn teen sin som normalt. Nepal og India har i de siste ukene vært i lockdown, men tiltakene har blitt lempet på for landbruket. Vår produsent i Nepal har gitt oss beskjed om at de har fått høstet inn teen sin, og at den snart er klar, selv om den kanskje kommer frem litt senere enn vanlig. Det samme gjelder også for Kina og Japan. 

Logistikk

Vi har heldigvis ikke fått noen meldinger om at noen av våre produsenter eller samarbeidspartnere er direkte berørt av epidemien, men denne situasjonen skaper problemer med logistikken over hele verden. Vi har for eksempel lite japansk te på lager her i Norge nå, og vi skulle ha mottatt et parti fra Japan, men japansk postvesen har inntil videre innstilt alle sendinger til Norge. Vi jobber med å finne alternative løsninger, slik at vi snart får et påfyll av japanske teer, og ikke minst shincha! Vi må allikevel regne med at vi kanskje får inn årets vårinnhøstninger noe senere enn hva vi hadde håpet. 

Er det trygt?

Ja, i følge WHO er det ingen som helst risiko med å motta pakker. Viruset overlever rett og slett ikke så lenge på pappesker, slik at det som eventuelt måtte være på det vil dø før det kommer frem. 

Veien videre

Det er vanskelig å si hvordan verden ser ut noen måneder frem i tid, men alt tyder på at dette vil bli en langvarig situasjon. Forhåpentligvis vil vi finne en slags ny normaltilstand, slik at det på mange områder vil stabilisere og normalisere seg. I mellomtiden kan vi bare oppfordre alle til å vaske hendene, holde avstand og følge helsemyndighetenes råd så godt det lar seg gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *