Liu Sanyun

Liu Sanyun er født i 1958 i Suizhou i Hubei omringet av en sterk tekultur. Etter å ha gått ut av universitet jobbet han ved Yunfengshan tegård fra 1975 til 1993. Han ledet et team, bestående av blant annet temesterene Zhou Ziming og Li Xianlin med 20-30 års ekspertise i å produsere te.

Kort om gården

Område
Sui fylke, Suizhou, Hubei,  Kina

Jordsmonn
Gneiss-steinjord rik i sporstoffer inkludert sink og selenium. Gjennomsnitts pH 4,8

Høydeprofil
550 meter

Miljø
Subtropisk monsoon-klima med fire årstider ved Huaihe og Yangtze-elven.

Liu har brukt sine evner i teproduksjon til å forbedre de tradisjonelle metodene og jobber kontinuerlig med å skape nye produkter. Ved å kombinere effektiviteten til moderne maskiner, med tradisjonelle prosesseringteknikker har hans Yunwu Maojian blitt anerkjent som en nasjonalt berømt te. 


Hubeiprovinsen er hjemmet til den beryktede te-helgenen Yu Lu som levde fra 733 til 804, og som skrev verdens første bok om te, Cha Jing. Selv om han skrev denne teksten i Zhejianprovinsen hvor han rømte til via Yangtze-elven til Huzhou på grunn av krig stammer hans kjærlighet til te fra sin hjemprovins.