Søk
Close this search box.
Søk

Wang Chang

Wang Chang er født i 1966 inn i en lang familierekke med teprodusenter i Qimen. Han lærte håndverket fra familien sin, og har laget te i over 30 år. Qimen i Anhui i Kina er hjemstedet til en av Kinas mest kjente teer, Qimen, eller Keemun som vi gjerne kjenner den som i Europa.

48 kr

Velg alternativ Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Kort om gården

Temester
Wang Chang

Jordsmonn
Gul og gul-rød jul med lilla leirskifer, pH 5–6, rikt i aluminiumoksid og jern. 

Høydeprofil
100–350 meter

Klima
Nordlig fuktig subtropisk monsoon-klima, over 80% skogsvegetasjon og mer enn 80% av tegården ligger i et canyon-område.

Teen produseres av den unike småbladede Qimen-kultivaren. Wang Chang har laget flere typer med høykvalitets sort te. i 2014 ble han present for Qimen Black Tea Association. Han har gjort flere bidrag til Qimen tes arv, merkevarebygning og kvalitetsforbedring. Han er annerkjent på et nasjonalt nivå som “Intangible Cultural Heritage Inheritor” for sin mestring av produksjon av sort Qimen te. 

Wang Chengs lederskap og ekspertise har vært avgjørende for utviklingen av et innovativ jordbrukskooperativ som nå inkluderer flere tusen bønder i lokalmiljløet i Qimen. Dette kooperativet fokuserer på å bevare jorda, og styrke bønders rettigheter samtidig som det øker bøndenes inntekt gjennom å utvikle økologiske tegårder som produserer høy kvalitet. Dette systemet med desentraliserte familiegårder og storskala produksjon i et industrielt system med spesialiserte arbeidsoppgaver øker effektiviteten, og sikrer tett samarbeid på tvers av ulike fagfelt.  Kooperativet styrer med med plantingen, prosessering, ledelse, og til og med fornøyelesaktiviteter og andre indistrier som nå støtter mer enn 2780 tebønder og fattige familer. 

Te fra Qimen har vært kjent siden Tang-dynastiet, selv om det på den tiden ble produsert grønn te da dette var før sort tes oppfinnelse. Sort te fra Qimen kom først mye senere, rundt 1875 når teknikken kom fra Fujian hvor den ble oppdaget.