Disse bladene håndplukkes i midten av april. Navnet betyr hvit te fra Anji, og refererer til den lyse fargen de unge skuddene har om våren. Smaken er mild og frisk men samtidig kompleks, med florale nyanser og langvarig søt ettersmak med innslag av umami. Sødmen kommer av at Anji er kaldt om vinteren, og plantene reagerer med å produsere ekstra aminosyrer.









På 80-tallet var kinesiske myndigheter på jakt etter flere originale busker fra historiske kilder. Da de fikk nyss om at moderbusken til Anji Bai Cha ble funnet kom de og tok stiklinger fra planten. Dette var traumatisk både for Gui-familien og planten selv. Heldigvis klarte planten seg, og stiklingene resulterte i en liten, men stabil årlig produksjon av Anji Bai Cha, og kinesiske myndigheter har bestemt at all Anji Bai Cha må dyrkes økologisk.







1 omtale for Anji Bai Cha
Ann –
Kompleks lys te med mye smak
Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.