Søk

Tsuyuhikari

123.00 kr

En kraftig ichibancha med mild duft av friske grønnsaker som squash og agurk. Munnfølelsen er særdeles tykk og langvaring. Smaken er vegetal og har kraftig umamipreg med lette innslag av hasselnøtt og furu. 

Selges i pakker á 30 og 100 gram

Hvordan trekke teen?

1 gram te,  per dl vann.
Trekkes på 70°C i 2–3 min

Teen kan trekkes flere ganger. Sjekk også gjerne ut våre bryggeguider for nærmere informasjon.

Type: grønn
Opprinnelse: Fujieda, Shizuoka, Japan
Teprodusent: Kinezuka-familien
Innhøstning: April 2025
Kultivar: Tsuyuhikari

 

Sødme

Fylde

Umami 

Om teen

Tsuyuhikari er kultivar som ble utviklet på 70-tallet og er kjent for å gi gode avlinger, være hardfør, ha en frisk aroma og tydelig umami-smak. Det er en krysning av Shizu-7132 og Asatsuyu og blir ansett av mange til å bli den mest populære kultivaren i Japan, og muligens erstatte Yabukita som nå er på topp. Faktisk har  våcrinnhøstningen fra denne mer aminosyrer og L-theanine enn Yabukita.

Om produsenten

Teen er produsert av en familiedrevet økologisk gård i den lille landsbyen Fujieda, utenfor Shizuoka. Sencha er en av de mest kjente typene med grønn te fra Japan. Teen dampes og rulles til små nåler. Denne tetyper har ofte et marineaktig preg og blader med en distinkt mørk grønnfarge. 

Om sencha

Japansk grønn te skiller seg fra kinesisk grønn te hovedsaklig på grunn av produksjonsmetoden, dampingen fremfor steking gir den et mer vegetalt preg. Mange nevner ofte “sjøgress” når de skal beskrive smaken av grønn te fra Japan, og det er nettopp denne vegetale, men umamirike smaken som er karakteristisk for Sencha .

 

Denne teen er produsert uten kjemiske insektmidler og kunstgjødsel.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.