Søk
Close this search box.
Søk

Ofte stilte spørsmål

Innholdsfortegnelse

Er det koffein i te?

Ja, i all hovedsak så har all te koffein i seg. Koffein er en naturlig del av teplanten, og er egentlig et forsvar fra plantens side mot insekter. Derfor er det også mer koffein i selve bladene, enn i andre deler av planten, som for eksempel stilkene. Andre faktorer spiller også inn, som når på året teen er plukket, hvilken kultivar det er, vekstforhold og post-produksjon. Det er vanskelig å si noe eksakt om koffein basert på kategorien te. Det er for eksempel en myte at sort te inneholder mer koffein enn grønn te. Du kan lese mer om koffein i te her

Hvordan kjøper dere inn te?

Vi importerer te direkte fra teprodusentene selv. På denne måten ungår vi mellomledd som både gjør sporbarhet vanskelig, og ikke minst så sikrer det at produsentene får best mulig pris. I Europa for eksempel går veldig mye av teimporten via for eksempel Tyskland, hvor store selskap kjøper opp te fra teauksjoner i Asia, før de selger videre til tebutikker. Da har teen alt gått igjennom minst to ekstra ledd, ofte er det mange fler. En bonus er også at teen blir ferskere, fordi den kommer rett til oss etter innhøsting. 

Er teen økologisk?

Det aller meste av teen vi selger er dyrket uten både kunstgjødsel og sprøytemidler, men ikke all teen er sertifisert økologisk. Økologisk sertifisering er kostbart, og mange småskala bønder har rett og slett ikke råd til det. Vi som selskap er heller ikke økologisk sertifisert, og kan derfor ikke selge te som økologisk selv om enkelte av teen er godkjent økologisk av både japanske, europeiske og amerikanske myndigheter. 

Hvilke land har dere te fra?

Per i dag har vi te fra Kina, Japan, India, Nepal, Malawi og Thailand. Listen utvides stadig, og vi håper å tilby enda mer i fremtiden. 

Er matchaen seremoniell kvalitet?

Dette er et begrep som ikke brukes i Japan, og som vi heller ikke bruker. Når det er sagt er begge matchaene våre navngitt av overhodet til en teskole i Japan, og brukes i formelle teseremonier, så vi kan derfor trygt kalle den seremoniell. Du kan lese mer om kvaliteter av matcha her

Selger dere til bedrifter?

Ja, det gjør vi! Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å tilby te fra oss i din restaurant eller kafé, eller sjekk ut hvilke bedrifter som tilbyr te fra oss her.