Søk
Close this search box.
Søk

Satemwa

Satemwa ble grunnlagt i 1923 i Shire Highlands i Malawi. Siden starten har de produsert te og kaffe. De senere årene har de hatt et ekstra fokus på å produsere høykvalitets te. I tillegg til et brennende hjerte for te, har de også et stort hjerte for sine ansattet.

Alle bilder Anette Kay, Satemwa

Tesmaking på Satemwa

Kort om gården

Høydeprofil
1150 m

Temester
Alexander Kay

Klima
Tropisk monsoon-klima 

Område
Thyolo, Shire Highlands, Malawi

 

(3 omtaler)

141 kr

(6 omtaler)

51 kr

Samfunnsansvar og bærekraft

 

Teproduksjonen

Med en snart 100 år gammel historie har de også opparbeidet seg en stor kunnskap om lokalt jordsmonn og klima. Samtidig har gårdeieren reist rundt i verden for å studere metoder å produsere te. Sammen gir dette en unik kunnskap som sikrer et høykvalitetsprodukt fra start til slutt.

Miljø

Miljø og bærekraft står sterkt på agendaen til Satemwa. I Sør-Malawi har avskoging lenge vært et stort problem. I tillegg til å plante trær driver Satemwa opplæring i bruk av mer brenselseffektive ovner for å spare trevirke. Alle leilighetene hos Satemwa er utstyrt med brenselseffektive vedovner. Ikke bare sparer det miljøet, ovnene gjør også at familiene trenger å bruke mindre tid på å samle ved, samt minsker koketiden. Gården har også sertifiseringer fra både Fairtrade, Rainforest Alliance og UTZ.

 

Helse

Satemwa driver en egen klinikk for ansatte, og deres familier. Den lille klinikken har sengeplass til 3, og egen småbarnsklinikk for barn under 5 år en gang i uken.  I tillegg til den lille klinikken drifter de en ambulansetjeneste. Gårdens sikkerhetstjeneste arbeider tett med lokale politimyndigheter, og bidrar daglig politiet med transport og kommunikasjon.

 

Skole og utdanning

Rundt 900 barn går på Satemwas skole. Utdanningen tilbys i samarbeid med myndighetene som leverer lærere og skolesaker, mens Satemwa står for skolebygning, tomt og hus for lærerne. Skolen nyter godt av Charity Tea Fund som bidro til å bygge et nytt skolebygg i fjor.