Søk
Close this search box.
Søk

Selv om vi i Spill the Tea ofte fokuserer på tekultur i land som har lang tradisjon og en eldre tekultur, som Kina og Japan, er kanskje England og deres tekultur det de fleste nordmenn tenker på når man snakker om te.

Rundt starten av det nittende århundre innførte Anna, hertuginnen av Bedford, afternoon tea for at timene mellom lunsj og middag ikke skulle bli for lange. Afternoon tea skulle serveres kl 4 og bestod gjerne av te, brød, smør og kaker. Om det så ikke er en daglig praksis i vår tid, er afternoon tea en tradisjon som lever i beste velgående og et vanlig objekt å finne på menyer hos koloniale kafeer og restauranter over store deler av verden. Men det aller beste er at det er såre enkelt å fikse dette selv, og da kan du velge akkurat hvilken te du vil ha selv, fremfor å bli begrenset av andres utvalg.

Afternoon tea kunne bestå av så mangt, men det mest kjente er kanskje scones med krem og lemon curd. Et lett og søtt måltid som egner seg perfekt til en god sort te og alt veldig lett å lage selv. Det viktigste å huske er at det tar tid og man bør begynne et par dager før det skal serveres, men selv om det tar tid går prosessen nærmest av seg selv og innebærer veldig lite arbeid. I teorien kan man bruke all sort te, men vi kan spesielt anbefale Himalaya Skumring som har en sødme og lett røkt smak som komplimenterer scones med tilbehør på en veldig god måte. Dian Hong Gong Fu er en klassisk kinesisk variant som også passer veldig godt til søte bakevarer med tilbehør.

Her er de oppskriftene på clotted cream og lemon curd vi prøvde etter å ha søkt på youtube. Til scones brukte vi oppskriften til Fra Boller til Burritos Kjenner du til noen oppskrifter som er bedre tar vi gjerne imot tips:

Lemon Curd
Clotted Cream

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *