Søk
Close this search box.
Søk

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det er sommer, og sol. Varmen stiger, og du har lyst på en avkjølende godbit. Hva er vel bedre enn iskrem? Jo, te-iskrem så klart! Her gir vi deg tre ulike måter du kan nyte te i isform på i sommer. Prøv selv da vel!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Saftis med te

Kanskje en av de enkleste – her er det bare å brygge te, som du fryser. Husk at alt smaker litt mindre når det er kaldt, så det kan være lurt å brygge teen litt ekstra sterkt. Denne isen vil fryse hard som, vel, is. Hvis du vil ha en litt mer flakete konsistens, kan du tilsette litt honning eller syrup i teen. Dette vil bidra til at isen får litt mykere tekstur.

Her har vi brukt Kagoshima Sencha, og Himalaya Aprikosblomst. I senchaen lot vi også noen av tebladene følge med i teformen. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan spise teblader. De både ser dekorative ut, og tilfører en ekstra smak og tekstur til den ferdige isen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2303″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2304″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Matcha latte-iskrem med honning

Alle som har besøkt Asia på sommeren vet at matcha og iskrem går hånd i hånd. Hva med å lage din egen iskrempinne med matcha latte? Resultatet er en herlig søt is med distinkt matchasmak.

Dette trenger du:

Bland godt sammen, gjerne med en melkeskummer. Får du litt skum gir det en fin effekt på den ferdige isen.
Fordel blandingen i isformer. La gjerne toppen av formen dekkes av skum. Det gir en fin effekt på den ferdige isen. Sett i fryser et døgn, og nyt![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Vaniljeis med matchasaus

En annen måte å nyte en deilig matchais på, som går litt raskere, er å lage en deilig tykk matchasaus som du drysser over ferdig is.

Slik lager du matchasausen:
Bland sammen 1 teskje matcha med 4-5 teskjeer vann.
Rør godt, gjerne med en melkeskummer.

Hell sausen over en skål med vaniljeis, og dryss gjerne over litt matchapulver for dekor. Nytes umiddelbart![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2306″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *