Det er sommer, og sol. Varmen stiger, og du har lyst på en avkjølende godbit. Hva er vel bedre enn iskrem? Jo, te-iskrem så klart! Her gir vi deg tre ulike måter du kan nyte te i isform på i sommer. Prøv selv da vel!

Saftis med te

Kanskje en av de enkleste – her er det bare å brygge te, som du fryser. Husk at alt smaker litt mindre når det er kaldt, så det kan være lurt å brygge teen litt ekstra sterkt. Denne isen vil fryse hard som, vel, is. Hvis du vil ha en litt mer flakete konsistens, kan du tilsette litt honning eller syrup i teen. Dette vil bidra til at isen får litt mykere tekstur.

Her har vi brukt Kagoshima Sencha, og Himalaya Aprikosblomst. I senchaen lot vi også noen av tebladene følge med i teformen. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan spise teblader. De både ser dekorative ut, og tilfører en ekstra smak og tekstur til den ferdige isen.

Ispinner laget på te
Iskrem laget av matcha

Matcha latte-iskrem med honning

Alle som har besøkt Asia på sommeren vet at matcha og iskrem går hånd i hånd. Hva med å lage din egen iskrempinne med matcha latte? Resultatet er en herlig søt is med distinkt matchasmak.

Dette trenger du:

  • 1dl melk
  • 1 spiseskje matcha
  • 1 teskje honning

Bland godt sammen, gjerne med en melkeskummer. Får du litt skum gir det en fin effekt på den ferdige isen.
Fordel blandingen i isformer. La gjerne toppen av formen dekkes av skum. Det gir en fin effekt på den ferdige isen. Sett i fryser et døgn, og nyt!

Vaniljeis med matchasaus

En annen måte å nyte en deilig matchais på, som går litt raskere, er å lage en deilig tykk matchasaus som du drysser over ferdig is.

Slik lager du matchasausen:
Bland sammen 1 teskje matcha med 4-5 teskjeer vann.
Rør godt, gjerne med en melkeskummer.

Hell sausen over en skål med vaniljeis, og dryss gjerne over litt matchapulver for dekor. Nytes umiddelbart!

Iskrem med matchasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *